Bizi arayın : 0216 418 46 84

Yaya Rüzgar Konforu Nedir?


Yaya rüzgar konforu, rüzgarın zemin seviyesindeki yayalar üzerindeki etkilerini belirlemek için rüzgarın davranışının değerlendirilmesini ifade eder. Bu rüzgar modelleme değerlendirmesi, önceden planlanmadığı takdirde, tesisleri kullanan veya hatta yakınında bulunan kişiler için zararlı veya tehlikeli olabilecek tünel daralması veya girdap gibi rüzgar etkilerini dikkate alır. Tasarımlarınızı bu faktörler için test etmek için firmamızın bu konudaki deneyim ve tecrübelerinden yararlanabilirsiniz.

Bir binanın inşası, kaçınılmaz olarak çevresindeki mikro iklimi değiştirir. Birçok şehir yetkilisi, Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği (CFD) simülasyonları yoluyla alınabilecek bir inşaat ruhsatı vermeden önce kapsamlı rüzgar çalışmaları talep etmektedir. 12 rüzgar yönü için rüzgar koşullarının araştırılması daha önce çoğu literatürde ve endüstride yeterli kabul edilmiştir. Bununla birlikte, simüle edilen rüzgar yönlerinin sayısının değiştirilmesinin etkisi hala tam olarak anlaşılamamıştır. Simüle edilmiş rüzgar yönlerinin sayısının etkisinin daha iyi anlaşılması, ilgili belirsizlikleri tanımlayan daha verimli yaya rüzgar konforu çalışmalarını mümkün kılabilir.

Hem tarihsel hem de olası gelecek senaryoları dahil olmak üzere belirli bir coğrafi konumdaki rüzgar akışına ilişkin ayrıntılı bilgi, şehir planlaması, iklim ve çevre modellemesi ve diğer uygulamalardaki sayısız uygulamayı tamamlar.

Yaya rüzgar konforu çalışmalarında meteorolojik veriler, aerodinamik ve konfor kriterleri göz önünde bulundurulur. Son ikisiyle ilgili veriler, rüzgar tüneli testi (fiziksel deneyler) ve hesaplamalı akışkanlar dinamiği (CFD) yazılımı ile sayısal simülasyon ile sağlanır.

Simülasyon, bir binanın veya kentsel alanın üzerindeki ve çevresindeki hava akışını dijital olarak modelleyebilir ve fiziksel deneylerden daha hızlı ve daha az maliyetli bir yaklaşımdır, ancak bu, onları dışlamak anlamına gelmez. Her iki teknik de bir inşaat projesinde gerekli tüm verilerin sağlandığından ve yeterli testin yapıldığından emin olmak için birlikte kullanılır.

Rüzgar Analizleri Referanslarımız

GABALA STADYUMU

SENSO ENGINEERING

ÇANAKKALE KARASAL YAYIN KULESİ

SENSO ENGINEERING

PORTONOVİ BRANDED VİLLAS

İNTAÇ MÜHENDİSLİK

FOLKART KULELERİ VE ÖZKARDEŞ GÖKDELENLERİ

VİLTUR VİLLASARAY

SOĞUK HAVA DEPOSU HAVALANDIRMA

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

ESP Deprem ve İç Akış Analizleri

İSKEN TERMİK SANTRALİ

KIBRIS ARAB AHMET MAHALLESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

YANGIN BARİYERİ HESAPLARI

NORMTEKNİK

YOLCU GEMİSİ HVAC HESABI

RINA

FAN AKUSTİK HESABI

HATTAT HOLDING

GAZ KANALI İÇ AKIŞ ANALİZİ

YATAĞAN TERMİK SANTRALİ

PSR-Reflektor Rüzgar ve Yapısal Analizi

SVS TELEKOM

pexels-photo-2701434

Endüstriyel Rafların Statik Hesabı ve Periyodik Kontrolü

 EN 15635 NEDİR VE DEPOLAMA EKİPMANLARI İLE İLİŞKİSİ NASILDIR?2008 yılında İngiliz Standartlar Enstitüsü EN 15635’i raf endüstrisi standardı olarak kabul etti. Bu standart, raf sistemlerinin nasıl kurulması ve bakımının yapılması…
Resim2

UREA FERTILIZER PROJECT STRUCTURAL ANALYSIS

Purpose of this analysis report is to check the stresses in Coarse Product Bin 30-T-662 under the applicable and mentioned loads as per Mechanical Data Sheet & Project. The design…
Picture10

Balistik Analiz

1.                 GİRİŞ Bu rapor, seramik, yüksek yoğunluklu polietilen, E-Glass kompozit katmanlarından oluşan zırh tasarımının ekspilisit sonlu elemanlar yöntemi ile değerlendirilmesi sonucu elde edilen bilgi ve bulgulardan oluşmaktadır. 2.       MÜHENDİSLİK MODELİ…
Picture11

İzmir Folkart Rüzgar Konfor Analizi

 Yapılan çalışmada yüksek katlı bina olarak bulunan 2 yapı bulunmaktadır. Yapılardan biri Özkardeşler Çift Kule diğeri ise Folkart Kuleleridir. Çevre binalar modellenmiş olup bu binalar düşük katlı bina klasmanına girmektedir.…
Image_1

Gemi Güverte Analiz ve Hesapları

Kreyn Yüklerinin güverteye etkisi ve güverte elemanlarının tasarımı Bir geminin ana güvertesine veya ara güvertelerine/diğer güvertelerine monte edilmiş bir donanım, güverte yapısının donanımın temelinin getirdiği yükleri kaldırabilecek kadar güçlü olup…
tug-boat-being-lifted-out-260nw-23824360

TUGBOAT DRYDOCKING LIFTING

ProjectSummary The purpose of the Project is to calculate the behaviour of Tugboat Dry docking ship in lifting conditions by conducting finite element method. Lifting level is +2750 mm from…