Bizi arayın : 0216 418 46 84

YAPI ENDÜSTRİSİ

Hesaplamalı akışkanlar dinamiği yöntemi yapıların dış ve iç akış şartlarında performansının değerlendirilmesinde sıkça başvurulan bir yöntemdir. Bu yöntem yapıların performansının değerlendirilmesinde ikiye ayrılmaktadır. Dış akış analizi olarak adlandırdığımız ilk yöntem binaların rüzgar etkisine maruz kaldığı cephe yüklerinin tespit edilmesinde kullanılmaktadır ve dış cephe tasarımında çok önemlidir. İç ortam akış analizleri olarak adlandırdığımız ikinci yöntem ise iç ortam havalandırma hesaplarıdır ve enerji verimliliği açısından önemlidir. 

Yetkinliklerimiz ve deneyimlerimiz ;

Rüzgar kaynaklı cephe yüklerinin sayısal olarak hesaplanması,

Rüzgar kaynaklı titreşim ve titreşimlerin yapıya etkilerinin hesaplanması,

Ayrıntılı bölgesel yük hesabı,

İç ortam hava ve sıcaklık dağılımının belirlenerek termal konfor hesaplarının yapılması,

Topografya yapısının etkilerinin araştırılması,

gibi konularda yüksek doğrulukta ve geniş alanda çözümler sunmaktayız.

Yapısal Analiz Hesapları

Yapısal analizler hesaplamalı akışkanlar dinamiğinden farklı olarak yapıların veya yapılarda kullanılan yapı elemanlarının dayanımı ile ilgili hesaplardır. Yapısal analiz hesapları ise çelik konstrüksiyon sistemlerinin, dış cephe elemanlarının maruz kaldığı yükler altında dayanımının hesaplanması ve güvenlik faktörlerinin belirlenmesine dayanmaktadır.

Yapısal Analiz Projelerimiz

  • Dış cephe elemanlarının dayanımı ve yükleme koşullarındaki deformasyonu
  • Bağlantı elemanlarının analizi
  • Conta gibi sızdırmazlık elemanlarının performansının incelenmesi
  • Isı geçirgenlik hesaplamaları
  • Rüzgar kaynaklı titreşimler
Resim2

UREA FERTILIZER PROJECT STRUCTURAL ANALYSIS

Purpose of this analysis report is to check the stresses in Coarse Product Bin 30-T-662 under the applicable and mentioned loads as per Mechanical Data Sheet & Project. The design…
Picture10

Balistik Analiz

1.                 GİRİŞ Bu rapor, seramik, yüksek yoğunluklu polietilen, E-Glass kompozit katmanlarından oluşan zırh tasarımının ekspilisit sonlu elemanlar yöntemi ile değerlendirilmesi sonucu elde edilen bilgi ve bulgulardan oluşmaktadır. 2.       MÜHENDİSLİK MODELİ…
Picture11

İzmir Folkart Rüzgar Konfor Analizi

 Yapılan çalışmada yüksek katlı bina olarak bulunan 2 yapı bulunmaktadır. Yapılardan biri Özkardeşler Çift Kule diğeri ise Folkart Kuleleridir. Çevre binalar modellenmiş olup bu binalar düşük katlı bina klasmanına girmektedir.…
Image_1

Gemi Güverte Analiz ve Hesapları

Kreyn Yüklerinin güverteye etkisi ve güverte elemanlarının tasarımı Bir geminin ana güvertesine veya ara güvertelerine/diğer güvertelerine monte edilmiş bir donanım, güverte yapısının donanımın temelinin getirdiği yükleri kaldırabilecek kadar güçlü olup…
tug-boat-being-lifted-out-260nw-23824360

TUGBOAT DRYDOCKING LIFTING

ProjectSummary The purpose of the Project is to calculate the behaviour of Tugboat Dry docking ship in lifting conditions by conducting finite element method. Lifting level is +2750 mm from…